Трьох підозрюваних у викраденні підприємця з Полтавщини взяли під варту

24 січня 2022 0
Ольга Семенко
Суд обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у викраденні та замаху на умисне вбивство пирятинського підприємця.

10 та 11 січня Пирятинський районний суд обрав запобіжні заходи трьом іноземцям, яких затримали за підозрою у незаконному позбавленні волі, вимаганні та замаху на вбивство підприємця з Пирятина. Їх взяли під варту на 60 днів, без права внесення застави. Таким чином двоє підозрюваних перебуватимуть під вартою до 8 березня, а третій – до 9 березня. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, викрадення сталося 30 грудня 2021 року.  

Згідно з текстом судової ухвали, обвинувачені та ще одна, невстановлена досудовим розслідуванням особа, дочекалися, коли підприємець під’їхав автівкою "Subaru Forester" до будинку, заштовхали його на заднє сидіння його автомобіля й вирушили в напрямку Києва.

Погрожуючи насильством та вбивством, у чоловіка вимагали 400 000 доларів США, а надалі збільшили суму до мільйона доларів США. Після відмови потерпілого, його відвезли в ліс, де погрожували та били, доки він не втратив свідомість. Потім його перевезли в будинок, де утримували до 8 січня 2022 року, б’ючи та погрожуючи вбивством.

Викраденого готувалися вбити та втопити у Дніпрі. Для цього двоє з обвинувачених купили лопати, відрізок електричного дроту, надувний човен, металеву гантель, які привезли на берег річки. Там їх і виявили поліціянти, під час надування човна.