Олександр Мамай зізнався у суді, що попросив фіктивно влаштувати на роботу до "Інституту розвитку міста" своїх прибиральниць

02 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Під час судового засідання у Вищому антикорупційному суді Олександр Мамай зізнався, що попросив фіктивно влаштувати до "ІРМ" двох своїх прибиральниць.

2 березня о 14:00 у Вищому антикорупційному суді розпочали судове засідання по справі "домогосподарок Мамая". Про це повідомило Інтернет-видання "Полтавщина".

Олександр Мамай повідомив, що у 2021 році покликав до себе керівницю "Інституту розвитку міста" Тетяну Татаріну. Міський голова дав вказівку фіктивно влаштувати на роботу до "ІРМ" двох його прибиральниць.

Тетяна Татаріна зізналася, що нараховувала зарплату Ользі Кубай та Валентині Кропивній із бюджету Полтавської громади. Також прибиральниці не ходили на роботу до "ІРМ".

О 14:55 обвинуваченій прибиральниці Ользі Кубай стало погано. Суд оголосив технічну перерву.

Станом на 15:00 суд переходить у закритий режим без відеотрансляції. Причиною цьому є скарга адвокатів, які кажуть, що телеграм-канали транслюють засідання і можуть розповсюдити інформацію про особисте життя домогосподарок.

Меру Полтави загрожує покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Також передбачається заборона обіймати певні посади протягом одного року.

Також Олександр Мамай зобов’язався перерахувати на потреби ЗСУ 2 млн гривень.