На Полтавщині жителям селища зайво нарахували за комунальні послуги понад 30 000 грн

11 листопада 2021 0
Ольга Семенко
Через необгрунтовані тарифи на комунальні послуги, жителі Козельщини зайво сплатили понад 30 000 грн.

Комунальне підприємство, що надає послуги споживачам Полтавщини, сформувало з порушеннями тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення, а також на вивезення рідких побутових відходів. Таким чином, жителям селища Козельщина зайво нарахували 28 800 грн за водопостачання та 4800 грн за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Це встановили під час планової перевірки підприємства, повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Так, з'ясувалося, що підприємство сформувало тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  по трьох групах споживачів, включило до тарифів рівень рентабельності, що є порушенням вимог Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Такі ж порушення встановили при формуванні тарифів на вивезення рідких побутових відходів, що є порушенням вимог Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

За результатами перевірки, підприємство оштрафували на 28 800 грн та зобов’язали повернути споживачам 28 800 грн необгрунтовано отриманої виручки. Також підприємству надали припис про усунення порушень при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів та зобов’язали повернути споживачам 4 800 грн.