На Полтавщині нетверезий водій пропонував поліціянтам хабар: чоловікову повідомили про підозру

09 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
39-річний житель Миргорода пропонував поліціянтам хабар, аби уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

На початку січня 2023 року 39-річний житель Миргорода пропонував патрульним поліціянтам гроші за укриття допущеного ним правопорушення.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, чоловіка викрили у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Відносно водія поліціянти склали адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Намагаючись вплинути на рішення правоохоронців, порушник запропонував їм винагороду за “анулювання” протоколу.





Для документування протиправних дій правопорушника патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Наприкінці січня фігуранту вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.