У Полтаві за перше півріччя цього року трапилося 22 провалля на колекторах

10 листопада 2020 0
За перші пів року в Полтаві сталося 22 провалля на колекторах. Днями на Алмазному жінка провалилася в таку яму та задихнулася від каналізаційних газів.У таких випадках надзвичайники радять одразу телефонувати на "101".

У Полтаві за перше півріччя цього року трапилося 22 провалля на колекторах, за останні чотири місяці – вісім. У таке з проваль днями впала комунальниця та загинула.

Рятувальники радять, якщо ви стали свідком нещасного випадку, потрібно одразу телефонувати на "101".

"У нас дуже багато прикладів випадків, коли намагаються надати допомогу, тобто самостійно починають лізти до колодязів. Зазвичай, там є шкідливі речовини, які можуть отруїти людину буквально за кілька секунд", – розповіла речниця надзвичайників Світлана Рибалко.

У колодязях та глибоких проваллях накопичується метан, сірководень, вуглекислий газ, а найчастіше – всі разом.

"Під час вдихання цього газу наступає задуха. Вони витісняють кисень й людині немає чим дихати", – розказав екоактивіст Сергій Антоненко.

Кореспондентам PTV у "Полтававодоканалі" повідомили, з 2018 року неліквідовані 30 каналізаційних провалів. Аби відремонтувати всі колектори потрібно 200-250 мільйонів гривень. І зробити це підприємство зможе не менш ніж за 5 років. 

Стосовно трагічного випадку, наразі триває досудове розслідування.

"У рамках розслідування кримінального провадження проведено ряд обшуків. Зокрема у "Полтававодоканалі". Під час яких вилучена службова документація для подальшого розслідування", – сказав речник Національної поліції області Роман Грішин.

Поліціянти відкрили дві кримінальні справи – умисне вбивство з позначкою нещасний випадок та службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Олександра Шилова, Станіслав Авдєєв, Віталій Кваша, PTV Полтавське Телебачення