У Полтаві продають курятину з ушкодженнями, а м'ясо розморожують на брудних прилавках

01 червня 2021 0
40 відсотків курятини на прилавках магазинів та ринків – фальсифікат. При покупці продукту варто звертати увагу на шкіру птаха, вона має бути без ушкоджень. А м'ясо не повинно містити зайвих запахів.



40 відсотків курятини, що продається на прилавках магазинів та ринків, неякісна та фальсифікована. До м'яса додають елементи, які продовжують термін зберігання. Однак це небезпечно для здоров'я людини.

"Ряд перевірок, які проводили Державною службою захисту прав споживачів це підтверджує. Фальсифікація – це значить підробляють. Якщо ми візьмемо курку та шприцюємо технологічним розсолом, який передбачається зовсім для інших цілей, а ще буває його потім заморозять і продають. То за що ми платимо гроші?", – розповіла декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко.

На Центральному ринку продають курятину в кризі та у брудних умовах.

"Я так розумію, що ця продукція розмерзається прямо у вітрині холодильника. І потім через деякий час вона буде продаватися під виглядом охолодженої. Адже ніде на етикетках не зазначено чи це стегно охолоджене чи заморожене", – зазначила доцент на кафедрі товарознавства ПУЕТ Олена Горячова.


А поруч лежить м’ясо у воді.

"Я так розумію вона теж була у замороженому вигляді", – зауважила доцент на кафедрі товарознавства ПУЕТ Олена Горячова.

Сама ж продавчиня цієї торгової точки під час знімання репортажу з місця втекла. А ось на цьому місці нам показали сертифікат якості, однак сам прилавок у бруді, а курятина вирощена штучно.

"Одразу бачимо, що це продукція реалізується в охолодженому вигляді. Це продукція бройлерна, для вирощування яких потрібні інтенсивні технології. Висока ймовірність зустріти тут прискорювачі росту", – сказала доцент на кафедрі товарознавства ПУЕТ Олена Горячова.

– Травми є механічні на самій тушці. Це теж не добре, – зазначила доцент на кафедрі товарознавства ПУЕТ Олена Горячова.
– Чого? Курочка впала, ніжку поламала, – відповіла продавчиня.

У магазинах продають курятину звичайну та домашню.

"Чомусь домашня курка більша за розміром, ніж та, яка бройлерна", – розказала доцент на кафедрі товарознавства ПУЕТ Олена Горячова.
При покупці товару варто звертати увагу на шкіру на курятині, щоб вона була без ушкоджень. А також на аромат – зайвих запахів бути немає. А термін зберігання курятини у плівці у належному стані при температурі від 0 до 6 градусів не має перевищувати п’ять діб.