У Полтавській області засудили чоловіка, який завдав поранення патрульному

15 лютого 2022 0
Яніна Климань
Рік умовно призначили чоловіку, який у Кременчуці поранив поліціянта.

Рік та шість місяців іспитового строку отримав чоловік, який побив патрульного. Відповідний вирок ухвалив Автозаводський районний суд Кременчука Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в повідомленні, 1 січня 2021 року близько 5:00 у Кременчуці під час вживання алкогольних напоїв відбувся конфлікт між двома чоловіками. Один з них завдав іншому поранення ножем, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Після цього, близько 5:30 чоловіка виявили командир батальйону, т.в.о. заступник командира батальйону та помічник командира батальйону поліції Кременчука, які патрулювали центральний район міста. Місцевий житель гучного висловлювання ненормативною лексикою, згодом підійшов до командира батальйону та почав душити останнього. Внаслідок цього, поліціянт отримав поранення, які по ступеню тяжкості відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Таким чином, чоловік вчинив кримінальні правопорушення за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) та ч. 2 ст. 125 (умисне легке ушкодження) Кримінального кодексу України.

Отже, чоловікові призначили узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.