На Полтавщині засудили уродженця росії, який ошукав пенсіонерів на 12 тис. дол. США

19 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області винесли вирок шахраєві, який ошукав літніх людей на 12 тис. дол. США. Зловмисник проведе за ґратами чотири роки.

15 лютого Шишацький районний суд Полтавської області виніс вирок раніше судимому громадянину України, уродженцю рф, який скоїв злочин проти чужої власності. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

30 вересня 2021 року об 11:00 обвинувачений прибув у місто Охтирка Сумської області, за адресою проживання 72-річного чоловіка та 77-річної жінки. У цей час співучасник правопорушника, зателефонував пенсіонерам та, представившись поліціянтом, повідомив неправдиву інформацію про їх сина: ніби той потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і потребує термінової операції.

Вважаючи, що гроші необхідні на лікування сина, 72-річний чоловік передав фігуранту 12 тис. дол. США готівкою (відповідно до курсу Нацбанку України, станом на 30 вересня 2021 року, сума становила 319 тис. 912 грн).

На шляху з місця злочину правопорушника затримала поліція. Чоловік викликав сумнів своїм схвильованим виглядом.

Суд визнав фігуранта винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу фактичного затримання 30 вересня 2021 року.