Полтавець, який ображав та плював на військових, залишається під вартою

24 жовтня 2023 0
Яніна Климань
Полтавський апеляційний суд вирішив, що тренер Роман Заволока залишиться у СІЗО. Також слідчі встановили п'ять нових епізодів і змінили підозру.

24 жовтня у Полтавському апеляційному суді розглядали апеляцію Романа Заволоки, якого підозрюють в образі честі та гідності військовослужбовця. Встановили ще п'ять епізодів злочинної діяльності чоловіка. Йдеться про злочини проти інтересів держави, загрози національної безпеки й ряд злочинів щодо заперечення агресії рф. Про це повідомив ЗМІСТ.

Злочини міг вчиняти у стані наркотичного сп’яніння, що є обтяжувальною обставиною. Про це під час засідання у Полтавському апеляційному суді повідомили слідчий Єгор Орлов та прокурор Андрій Жилін.

Роман Заволока у суді просив вибачення та повідомив, що його поведінка на відео була обумовлена ставленням військових до нього. Також попросив пом'якшити його запобіжний захід.

Також Роман Заволока написав заяву на службовців, які його затримували. Щодо них відкрили кримінальне провадження через перевищення повноважень. Підозри наразі ніхто не отримував.

Нагадаємо, фітнес-тренер знімав на камеру, як він провокує військових, ображає та плюється в них. Після розголосу в мережі, чоловіка затримали працівники СБУ.

1 вересня 2023 року Роману повідомили про підозру.

Фото: ЗМІСТ