На Полтавщині понад 12 тис. осіб зареєструвалися для складання національного мультипредметного тесту

26 квітня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області зареєструвалися та отримали можливість брати участь у вступній кампанії більше ніж 12 тисяч осіб.

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, в Полтавській області пройшли повну процедуру реєстрації та отримали можливість брати участь у вступній кампанії більше ніж 12 тисяч осіб. З них понад 6,7 тисячі – випускники закладів загальної середньої освіти. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Полтавської обласної військово адміністрації.

Нині завершують розроблення механізму вступу у 2022 році в особливому порядку. Цього року зовнішнє незалежне оцінювання проведуть у вигляді національного мультипредметного тесту.


Комп’ютерний онлайн-тест міститиме 60 тестових завдань: по 20 завдань з української мови, математики й історії України. Тривалість тесту – 90 хвилин.

Передбачено три сесії НМТ: основна, додаткова, спеціальна. Проведення основної та додаткової сесій НМТ заплановано на липень. Тестування відбуватиметься на базі закладів, організацій, установ, які технічно зможуть забезпечити його проведення.

Кожен учасник зможе пройти тест лише один раз.

Зі складниками кожного блоку тесту можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти https://testportal.gov.ua.

26 квітня, на сайті центру розмістили демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту. Крім завдань, він містить правильні відповіді, тож можна одразу перевірити себе. Потренуватися виконувати завдання в онлайн-режимі можна буде незабаром в онлайновій версії випробування на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Докладніше про зміст, структуру й оцінювання кожного блоку НМТ можна почитати за посиланням: https://testportal.gov.ua/skladnyky-nmt/.