На Полтавщині зафіксували понад 80 порушень правил торгівлі ялинками та піротехнікою

01 січня 2022 0
Ольга Семенко
Правоохоронці виявляють у Полтавській області порушення щодо продажу піротехніки, хвойних дерев та факти пошкоджень лісових культур.

У Полтавській області зафіксували понад 80 фактів порушення правил торгівлі ялинками та піротехнічними виробами. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Близько 60 правопорушень стосуються правил торгівлі хвойними деревами на ринках та їх продаж у непередбачених для цього місцях. Ще дев'ять – пов'язані з реалізацією піротехнічних виробів. Також виявили 13 фактів знищення або пошкодження лісових культур та порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу.

Мобільні групи перевіряють ліцензію на здійснення торгівлі піротехнічними виробами, а також товарно-транспортні накладні на хвойні дерева. Серед обов’язкових маркерів, на які також звертають увагу: чипи (бирки, штрих-коди), що містять інформацію про походження дерев, а також на відповідність фактичного місця продажу піротехнікою реєстраційним даним.

Посилений контроль триватиме до завершення новорічно-різдвяних свят. За порушення правил застосування, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) передбачений штраф від 595 грн до 1020 грн із конфіскацією піротехнічних засобів.


фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області