У Полтавській області викрили підпільний цех з тютюновою продукцією вартістю 4 млн грн

05 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавському районі місцеві обладнали в будинку цех з тютюновою продукцією орієнтовною вартістю 4 млн грн. Реалізовували свою продукцію на території України.

На території Полтавського району поліціянти припинили незаконне виготовлення та переробку тютюну.

За відсутності відповідної ліцензії організували виробництво тютюну та тютюнової сировини кілька жителів району в цеху, обладнаному в приватному будинку одного із селищ. Для безперервного виробничого процесу особи залучали найманих робітників, які працювали у дві зміни. Реалізовували продукцію на території України.

Під час обшуків у фігурантів вилучили обладнання для обробки, калібрування, подрібнення тютюну, понад 1000 мішків із речовиною рослинного походження, понад 300 тис. сигаретних гільз, майже 100 пет-пакетів із подрібненим тютюном, каністри з ароматизаторами, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. 

Загальна вага вилученої тютюнової продукції – понад 20 тонн, орієнтовна вартість – 4 млн грн.


Відомості про цей факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 199 та ч. ч. 1, 3 ст. 204 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, вчинені повторно, та незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту, а також збут групою осіб незаконно виготовлених підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей) Кримінального кодексу України.