На Полтавщині засудили чоловіка, який побив патрульного

03 лютого 2022 0
Яніна Климань
Рік умовно призначили чоловіку, який у Кременчуцькому районі побив поліціянта.

Рік іспитового строку отримав чоловік, який побив патрульного. Відповідний вирок ухвалив Козельщинський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в повідомленні, 19 грудня 2021 року близько 17:00 у селі Шевченки Кременчуцького району старший лейтенант та капітан Кременчуцького відділення поліції, під час патрулювання намагалися зупинити легковий автомобіль ВАЗ 2101, яким керував водій з ознаками алкогольного сп`яніння. На вимогу про зупинку транспортного засобу чоловік відреагував та завдав одному з патрульних тілесні ушкодження, які відповідно до висновку експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень, а саме садна правої руки й правої ноги.

Таким чином, водій вчинив умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, передбачене ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

Отже, чоловікові призначили узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.