У одному з підземних переходів встановили кіоск, який закрив барельєф на стіні

27 листопада 2020 0
У переході, що в центральній частині міста встановили новий кіоск, проте таким чином, що він закрив різблення на стіні. Барельєфи мають культурну цінність. Міська влада дозволи на розміщення не надавала, адже територія встановлення – приватна власність.


Замість барельєфа відомого письменника – напівскляний кіоск, в якому продають їжу на напої. У переході "Злато місто", який розташовується в історичному центрі Полтави, спорудили новий МАФ.
Ця конструкція перекриває портрет письменника Миколи Гоголя та текст його вірша.
На стінах переходу таких барельєфів декілька. Під час будівництва всі ескізи зображень погоджували на художній раді.
"Цей барельєф безумовно несе культурну цінність. Всі барельєфи, що там є, розроблялися за окремими ескізами.Вони є частиною інтерʼєрів, які створювалися фахівцями", – прокоментувала головний архітектор Полтавської області Ірина Особік.
Перехід "Злато місто" є торговим центром та приватною власністю, тому міська влада дозволи на розміщення там не надає.
"На сьогодні тільки власник, сам підприємець, якщо свідомо підійде до цієї ситуації, то пересуне свою конструкцію. Ми направимо листа, поспілкуємося, якщо буде контакт, тоді буде видно. Є резонанс в громаді, тому я думаю, що і підприємець це розуміє", – розповіла Тетяна Юрченко, голова комісії з питань розміщення тимчасових споруд.
У самій адміністрації торгового центру "Злато місто" коментують ситуацію так:
"У нас є керівництво, вони зараз за кордоном, скоро приїдуть і будемо розв'язувати це питання. Скоріш за все, це просто будівельники могли неправильно поставити", – розповів Олег Рябриков, керівник ТЦ "Злато місто".
Точні строки перенесення конструкції поки не називають.

Марина Голега, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ