У Полтавській області чоловік незаконно наловив риби на понад 500 тис. грн

26 листопада 2023 0
Яніна Климань
У Полтавському районі виявили чоловіка, який за допомогою браконьєрської сітки виловив рибу. Сума завданих збитків – понад 500 тис. грн.

25 листопада 2023 року на водоймі Кам’янського водосховища у регіональному ландшафтному парку "Нижньоворсклянський" поблизу села Орлик Полтавського району інспектори Полтавського рибоохоронного патруля викрили чоловіка, який за допомогою браконьєрської сітки виловив близько 100 одиниць рибин (26 кг), серед яких переважно плоскирка, плітка, синець, окунь, щука, судак та карась сріблястий.

Розмір збитків від незаконного вилову риби становить понад 500 тис. грн. Про це повідомили у Полтавському рибоохоронному патрулі.

Незаконний вилов риби, Кам’янське водосховище, поблизу села Орлик Полтавського району. 25 листопада.

На порушника склали протокол за ч. 4 ст. 85 (грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На місце події викликали поліціянтів. Відомості про подію  внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального кодексу України.

Водні біоресурси, заборонене знаряддя лову вилучили.

Нагадаємо, що з 1 листопада на водоймах Полтавської області розпочалась заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

Фото: Полтавський рибоохоронний патруль