На Полтавщині викрили підпільне виробництво тютюнових виробів: у фігурантів вилучили понад 20 тонн продукції

13 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області викрили злочинну групу, яка займалась підпільним виготовленням тютюнової продукції. Організувала виробництво 38-річна жінка.

38-річна жителька Полтавського району обладнала підпільний цех з виготовлення тютюнової продукції на території власного домогосподарства. Жінка організувала злочинне угрупування, до якого належали ще двоє чоловіків.

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, для безперервного виробничого процесу учасники групи залучали найманих робітників, які працювали у дві зміни. Реалізовували продукцію на території України. Доходи розподіляли відповідно до обсягу виконаної роботи.

Під час обшуків у цеху, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучили обладнання для обробки, калібрування, подрібнення тютюну, понад 1000 мішків із тютюновою сировиною, майже 100 пет-пакетів з подрібненим тютюном, каністри з ароматизаторами, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. Загальна вага тютюнової продукції, яку вилучили – понад 20 тонн.

Прокуратура направила обвинувальний акт стосовно організаторки та двох учасників групи, яким інкримінують незаконне виготовлення тютюну, вчинене організованою групою, а також зберігання та збут незаконно виготовленого тютюну, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).