На Полтавщині засудили чоловіка, який придбав підроблене водійське посвідчення поштою

03 січня 2022 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок чоловікові, у якого виявили підроблене водійське посвідчення, яке він напередодні замовив поштою.

Великобагачанський районний суд Полтавської області виніс вирок чоловікові, який користуючись послугою "Нової пошти" придбав підроблене водійське посвідчення, про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

У повідомленні йдеться, що 24 жовтня 2021 року чоловік за попередньою домовленістю з особою (яку встановити не вдалося), листуючись у месенджерах, надіслав особисті дані та фотокартку для виготовлення підробленого водійського посвідчення.

Сплативши вартість виготовлення підроблених водійських прав, обвинувачений отримав їх за допомогою "Нової пошти" і використовував документ під час керування транспортним засобом.

10 листопада 2021 року о 22:30 обвинуваченого, який рухався за кермом автомобіля на вулиці Каштановій в селищі Велика Багачка Миргородського району, зупинили за порушення правил дорожнього руху патрульні поліціянти. Після чого водій пред'явив правоохоронцям підроблене водійське посвідчення.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєному визнав повністю та просив його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 358 (Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа) та ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу України. Чоловікові присудили штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень на користь держави. Крім того, чоловік має відшкодувати витрати на залучення експерта в сумі 1 372 гривень.

Вирок можна оскаржити протягом тридцяти днів з моменту його проголошення до Полтавського апеляційного суду.