У центрі «Медіон» лікують зуби у медикаментозному сні – без болю та стресу

18 листопада 2021 0

Нині стоматологія, напевно,  як жоден інший напрям медицини розвивається семимильними кроками. Особливо велику увагу при цьому приділяють знеболенню. Адже саме страх болю та неприємних емоцій є причиною того, що ми до останнього зволікаємо та відкладаємо візит до зубного лікаря.  Саме тому деяких   випадках у стоматології почали застосовувати  загальний наркоз.  Про всі нюанси, особливості та переваги лікування у медикаментозному сні нам розповів лікар – стоматолог Олександр Бабець.



КОЛИ НЕОБХІДНЕ ЛІКУВАННЯ ЗУБІВ У МЕДИКАМЕНТОЗНОМУ СНІ

Це поки що не дуже розповсюджена практика, адже введення пацієнта в медикаментозний сон потребує присутності лікаря – анестезіолога, однак переоцінити всі переваги методики важко. По - перше, на проведення маніпуляцій під загальною анестезією йде значно менше часу, ніж під місцевим наркозом. Крім того, лікар отримує можливість не відволікатися на емоції пацієнта та якісно виконати лікування.

Тому медикаментозний сон під час лікування зубок застосовувати найкраще у наступних ситуаціях:

- Коли випадок складний, а дитина не досягла трьох років – відтак, не може довго лишатися на місці і при цьому бурхливо реагує на лікування;

- Коли лікування здійснюють протягом тривалого проміжку часу та здійснюють кілька складних маніпуляцій;

- Коли у пацієнта є супутні захворювання чи особливості розвитку, котрі стоять на заваді лікуванню чи спілкуванню з лікарем.



ЯК ЦЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ?

Звісно ж, під супроводом досвіченого лікаря – анестезіолога. Спершу він в ході бесіди з’ясовує всі особливості організму,  дізнається про супутні захворювання, якщо такі є. Слід зауважити, що сучасні препарати для наркозу майже не мають побічних ефектів, якщо їх правильно застосовують.

Після того, як пацієнта ввели в наркоз, лікар уважно стежить за його станом за допомогою спеціального обладання.

Крім того, за станом пацієнта стежать і деякий час після того, як вивели з наркозу. У «Медіоні» використовують високоякісні сучасні препарати та гарантують безпеку.

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ

У «Медіоні» все продумано до найменших дрібниць, аби ваш малюк не відчув жодного дискомфорту під час лікування з використанням наркозу.

Ми намагаємося, або малюки не лякалися, що б візит до стоматолога для них не став травматичним. Коли маленького пацієнта готують до медикаментозного сну, поруч з ним знаходяться батьки, підтримують та заспокоюють. Дитина вдихає газову суміш і швидко, за чверть хвилини засинає. Якщо ж пацієнт вже старший, то лікарі пояснюють, що з ним буде відбуватися.

Коли ж дитина заснула, до тіла під’єднують спеціальні датчики – вони передають  на екрани моніторів численні показники функцій організму: роботу серця, температуру, тиск, пульс, кисневе насичення капілярної крові.

І лише коли після вступного наркозу, коли  всі показники життєдіяльності організму приходять до стабільно нормальних цифр і параметрів, лікар анестезіолог-реаніматолог дозволяє колезі лікареві-стоматологу приступити до роботи.

Після завершення лікування дитина продовжує перебувати під наглядом лікарів. Прокинеться маленький пацієнт у спеціально обладнаній і водночас  затишній кімнаті, поруч з батьками. Після пробудження дитині дають випити чаю. Цього дня малюк може бути трішки млявим.



МІФИ І ПРАВДА ПРО НАРКОЗ

-         Наркоз не може призвести до залежності! Бо це спеціальні, очищені медичні препарати, а зовсім не опіати, які використовують для отримання ейфорії.

-         Тим більше наркоз використовують одноразово, лише під час лікування. Крім того, анестезія не впливає на головний мозок, нервову систему,  завдає шкоди здоров'ю. І точно «не забирає кілька років життя», як часто люблять говорити неосвічені люди. Це абсолютний міф.

Отож, звертайтеся в центр «Медіон» до нас і лікуйте зубки вашої дитини без болю та стресу!

Записатися на прийом до лікарів "МЕДІОНУ" можна за номером безкоштовної телефонної лінії 0-800-509-003.
Клініка розташована за адресою: м. Полтава, вул. Сінна, 37. Сайт:
https://medion.pl.ua/