Без шкоди для здоровʼя в день можна зʼїсти 200 грамів цитрусових
Мандарини, апельсини, лимон та лайм: взимку на ринках та полицях магазинів вибір цитрусових широкий. Продавці розповідають, що полтавці віддають перевагу мандаринам.
– Зазвичай беруть мандарини та апельсини, – розповіла продавчиня фруктів Оксана.
– А скільки беруть? – уточнюємо.
– Кілограм, два, – відповіла жінка.
– Мандарини, – розповіла продавчиня фруктів Жанна.
– По скільки беруть?
– Кожен за своїми грошами купує, – відповіла продавчиня.
Про популярність мандаринів говорять й покупці.
– Я ніяких не люблю, – розповів чоловік.
– А які обираєте?
– Мандарини, беру, бо їдять, – відповів покупець.
– Те, що купив те й люблю, – сказав чоловік.
– Чому не купили цитрусові?
– Бо дома є, а люблю мандарини, – відповів чоловік.
– Ось ті, що я взяла, – сказала жінка.
– Памело та мандарини? – уточнюємо.
– Так. Але чому не знаю, люблю та й усе. І дітки люблять, – поділилася жінка.
– Усі люблю, – сказала жінка.
– А найбільше? – уточнюємо.
– Та мабуть, мандарини, – відповіла жінка.
"Ті, що смачні", – сказала жінка.
Який би цитрус ви зʼїли, за своїми вітамінними якостями всі вони майже однакові.
"Їх можна їсти будь-які хоч мандарин, хоч грейпфрут чи помело. Щодо кількості це такий індивідуальний харчовий продукт. Якщо не має алергії, то 200-300 грам на день можна зʼїсти", – розповіла дієтолог Аліна Власенко.
Дієтолог додала, вміст вітаміну С у всіх цитринах однаковий, але гіркота грейпфрута покращує травлення.