На Полтавщині чоловік намагався підкупити поліціянтів, які затримали його знайомого через керування автомобілем у стані сп’яніння

20 січня 2023 0
Яніна Климань
Житель Кременчука пропонував хабар поліціянтам, аби ті звільнили від адмінвідповідальності його знайомого, який керував автомобілем у нетверезому стані.

17 січня близько 20:00 у селі Кривуші Кременчуцького району патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-21093, 31-річний водій якого перебував у нетверезому стані. 38-річний житель Кременчука намагався звільнити від адміністративної відповідальності товариша, запропонувавши їм хабар.

Але натомість чоловіки отримали адміністративний протокол відносно водія та кримінальне провадження за фактом пропонування службовій особі неправомірної вигоди.

Наразі здійснюють розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України. Водночас до суду спрямовано адміністративний матеріал, складений за ч. 1 ст. 130 (водіння в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або відмова пройти огляд) Кодексу України про адміністративні правопорушення.