Ночувати в наметах та ходити в ліс до кінця війни заборонено: чи є надія на скасування подібних обмежень

18 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Дмитро Лунін прокоментував ідею дозволити жителям області активно відпочивати під час війни.

На Полтавщині до кінця війни заборонять виходити на воду з плавзасобами, відвідувати в ліс, а також ночувати в наметах. Про це 15 червня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Відповідаючи на питання від представниці ЗМІ він наголосив питання активного дозвілля на природі має бути сприйнято однозначно та в ідеалі закритим до кінця війни.

 

"У нас йде війна повторюю це. І це впливає на усі наші сфери життя. Тож, від початку повномасштабного вторгнення питання про вихід на воду з плавзасобами та активний туризм вже двічі виносилось на раду оборони області. Висновок щоразу один і то й же –  всім плавзасобам без виключення заборонено виходити на воду. Це стосується абсолютно всіх річок не залежності від їхнього масштабу. Заборонено абсолютно всім, крім випадків коли тренуються наші спортсмени, які попередньо узгодили межі та час  цих тренувань із профільним відомством ПОВА. І вже наші працівники потім передають усю цю інформацію правоохоронцям та нашим військовим, для розуміння загальної картини переміщень та уникнення непорозумінь чи небезпечних ситуацій. 

А щодо прогулянок в лісі та ночівлі в наметах це робити заборонено. І не лише через обмеження, але й через міркування безпеки. Тим кого це не влаштовує і хто відчуває у собі забагато енергії радо запрошую долучитися до військової справи та йти на фронт. Там цього всього буде вдосталь.  І взагалі питання щодо урізноманітнення дозвілля в умовах війни вважаю неприйнятними. Не той час для подібних захоплень та хобі", -  підсумував Дмитро Лунін.