Восени з Полтавщини планують призвати на військову службу 520 осіб

18 жовтня 2021 0
Тетяна Наказненко
З Полтавщини на військову службу направили 228 осіб, загалом восени планують призвати 520 новобранців.

Восени 2021 року з Полтавської області до війська планують призвати 520 людей. Під час першого етапу в жовтні лави українських військовослужбовців уже поповнили 228 призовників, повідомили у пресслужбі Полтавської обласної державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, під час першого етапу з призову громадян до Збройних сил України направили 139 осіб, до Національної гвардії України – 57, до Державної прикордонної служби – 32. Під час другого етапу в листопаді-грудні планують призвати 292 новобранці.

"Основною причиною незарахування у встановлені строки необхідної кількості призовників є неповне охоплення всього наявного ресурсу заходами оповіщення. Загальна кількість громадян, які підлягають виклику, становить приблизно 18 тисяч осіб, найменша кількість вручених повісток спостерігається в міській місцевості", - розповів заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай, йдеться у повідомленні.

Неналежний рівень оповіщення у Кременчуці – 15% вручених повісток, Лубнах і Горішніх Плавнях – по 20%, у Полтаві – 23%.

фото: Національна гвардія України