У Полтаві наркоторговця засудили на дев’ять років позбавлення волі

26 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтаві чоловікові, який збував наркотики, суд призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.


35-річному полтавцю за скоєння злочинів у сфері обігу наркотичних засобів суд призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Полтавська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення стосовно фігуранта. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Минулого року чоловік не лише незаконно придбав і зберігав опій ацетильований, а й налагодив за місцем проживання його продаж. Небезпечні наркотики чоловік продавав наркозалежним у медичних шприцах. Ціна становила від 100 до 150 грн за один мл речовини.

Злочини фігурант здійснював у період іспитового строку, який йому призначили за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та бувши обвинуваченим за ч. 1 ст. 309 (Незаконне придбання і зберігання наркотичного засобу без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Полтавця засудили за ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 (Незаконні придбання, зберігання з метою збуту, а також збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинені повторно, та незаконні придбання, зберігання без мети збуту особливо небезпечного наркотичного засобу) Кримінального кодексу України.

До набрання вироком законної сили чоловіка триматимуть під вартою.

Нагадаємо, що 38-річному полтавцю обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання: прокуратура оскаржуватиме рішення до Полтавського апеляційного суду.