На Полтавщині в собаки, який покусав жінку, підтвердили сказ

01 лютого 2024 0
Дарина Омелич
У Горішньоплавнівській громаді безпритульний собака покусав жінку. За результатами дослідження у тварини підтвердили сказ.

28 січня 2024 року жителька села Дмитрівка Горішньоплавнівської громади повідомила про те, що її вкусив безпритульний собака. У тварини спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу.

Того ж дня фахівці Держпродспоживслужби забрали собаку на перетримку. 30 січня тварина загинула. Наступного дня аналіз підтвердив захворювання собаки на сказ.

Карантинні обмеження по сказу ввели на території села Дмитрівка, Горішньоплавнівської громади.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії оголосили неблагополучною по сказу території сіл Гора, Солонці, Кияшки, Кузьменки, Онищенки, Романки, Щербаки, Потоки, Бондарі, Остапці, Крамаренки, Рокитне, Федоренки, Литвиненки, П’ятихатки, Соснівка, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Єристовка, Павлики Кременчуцького району Полтавської області.

У неблагополучному пункті розпочали оздоровчі заходи. Державна служба ветеринарної медицини буде проводити безплатні щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин.

Нагадаємо, що у Гадячі собака покусав чотирьох людей та двох домашніх тварин. За результатами дослідження у тварини підтвердили сказ.