Полтавська ОВА підписала Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США

23 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Полтавська обласна військова адміністрація підписала Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США. Мета – підвищення рівня кібергігієни серед державних службовців, викладачів та учнів шкіл.

22 лютого Полтавська обласна військова адміністрація підписала Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США. Про це повідомили у пресслужбі ПОВА.

Мета співпраці – підвищення рівня кібергігієни серед державних службовців, викладачів та учнів шкіл, забезпечення кваліфікованої технічної допомоги.

Оскільки Україна плідно працює над цифровою трансформацією – створює нові електронні сервіси й послуги, кіберзахист є пріоритетним завданням. Особливої захищеності потребують об’єкти критичної інфраструктури.

Співпраця між ОВА та Фондом розпочалася ще до підписання Меморандуму. Проведення всеукраїнського навчання з OSINT розпочалося минулого тижня. У першій групі пройшли навчання 11 представників державних установ Полтавської області.

Підписання Меморандуму відкриває можливості для подальшої співпраці у таких напрямах як воркшопи, курси з кібергігієни державних службовців, студентів та дітей, регіонального кластера з кібербезпеки. Навчальні програми з кібербезпеки реалізують завдяки підтримці Державного Департаменту США.

CRDF Global заснував у 1995 році Національний науковий фонд США (NSF) з метою сприяння міжнародному науково-технічному співробітництву через надання грантів, технічних ресурсів та проведення навчання для науковців, дослідників, інноваторів. Центральний офіс CRDF Global розташований в Арлінгтоні (штат Вірджинія), США. Географія програм охоплює понад 40 країн світу та діє на території Близького Сходу, Європи, Євразії та Північної Африки.