До умовного терміну засудили водія вантажівки, який на Полтавщині скоїв ДТП з потерпілими

08 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
Узимку на Полтавщині сталася аварія за участі вантажівки та легковика. У результаті, поранень зазнали водій та неповнолітній пасажир останнього. За скоєння ДТП, керманича вантажного автомобіля засудили до умовного терміну.

Два роки іспитового строку без позбавлення права керування транспортними засобами призначив Лохвицький районний суд чоловікові, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 18 січня 2021 близько 20:30 на автодорозі Р-60 Кролевець - Конотоп - Ромни - Пирятин поблизу села Криниця водій вантажівки "Renault Magnum 440", не впевнившись у безпечності маневру, розпочав випередження велосипедиста. У цей час у зустрічному напрямку їхав водій легкового автомобіля "Renault Mégane". У результаті, транспортні засоби зіткнулися.

Унаслідок аварії, водій легковика зазнав ушкоджень середньої тяжкості. Крім цього, поранився його 11-річний син, який був на пасажирському сидінні.

У судовому засіданні водій вантажівки свою вину у вчинені кримінального правопорушення визнав повністю.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Таким чином, водієві вантажівки призначили покарання у виді двох років обмеження волі без позбавлення права керування транспортними засобами. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування основного покарання з випробуванням.

З нього мають стягнути на користь держави 2 337 грн відшкодування витрат на проведення судової транспортно-трасологічної та судової інженерно-транспортної експертиз.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області