У селі Полтавського району відкрили меморіальні дошки на честь загиблих бійців

15 липня 2023 0
Максим Михайліченко
В Озерах Полтавського району, урочисто відкрили меморіальні дошки на честь випускників школи, які загинули на російсько-українській війні.

15 липня в селі Озера Кобеляцької громади Полтавського району, на Озерському ліцеї відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальних дощок на честь випускників школи, які загинули під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну – Лемака Олександра Олександровича та Солодова Ігоря Вікторовича.  

Дошки встановили за ініціативи однокласників загиблих військових. Їх придбали за власні кошти.  

Солодов Ігор Вікторович народився 22 грудня 1984 року в Горішніх Плавнях (на той час Комсомольськ). Потім родина Ігоря переїхала до села Озера. У 2002 році чоловік закінчив дев'ять класів Озерської загальноосвітньої школи І-III ступенів. Потім продовжив вчитися у професійно-технічному училищі № 18 міста Горішні Плавні. Тут він здобув професію автослюсаря з ремонту автомобілів. Працював на Полтавському гірничо-збагачувальному комбінаті.  

Також проходив службу у внутрішніх військах. Після демобілізації повернувся до роботи на ПГЗК. Чоловік воював в зоні АТО/ООС. Був нагороджений відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції" та медаллю "За оборону рідної держави".  

У липні 2022 року Ігоря мобілізували до лав Збройних Сил України. 16 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в селі Червонопопівка Луганської області, чоловік загинув.  

У нього залишилися батьки, брат, сестра та син.  

Лемак Олександр Олександрович народився 15 листопада 1984 року. У 2004 році закінчив 11 класів Озерської ЗОШ І-III ст. З 2014 року чоловік пішов добровольцем на службу в батальйон "Золоті ворота" у Києві. Згодом служив у полку поліції особливого призначення "Київ". Був сержантом.  

Також чоловік часто їздив у бойові відрядження в Донецьку область, де боронив Україну від росіян.  

З 24 лютого 2022 року, Олександр вступив до полку Міністерства внутрішніх справ "Сафарі" та влітку відправився на Донеччину захищати батьківщину від російської окупації.  

21 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання в Бахмуті Донецької області, чоловік загинув   Зараз в Озерах проживають батьки Олександра.