Страви заправлені майонезом зберігати можна не більш як шість годин

06 січня 2021 0
Салати заправлені майонезом можна зберігати заправленими у холодильнику до шести годин. А на столі не більше як годину. Сам майонез варто обирати в скляній тарі, або робити невеликими порціями вдома.

Страви, які заправлені майонезом, зберігати можна не більш як шість годин.

"Особливо, якщо олівʼє, а це – салат багатокомпонентний. І ми його заправили та перемішали, то в холодильнику він зберігається протягом 4-6 годин. А на столі взагалі краще не більше як годину. Якщо поставили в холодильник, і ми його не чіпали, то до ранку доживе", – сказала доцент кафедри ресторанного виробництва Олександра Горобець.

Майонез краще обирати той, що запакований в скляну тару.

"Реакція рослинної олії, оцтом та поліетиленом в якому зберігається він в магазині, дає реакцію, та виділяються канцерогенні речовини. І якщо людина вживає такий майонез щодня, а не лише 31 грудня, то можуть виникнути захворювання, з яких на першому місці онкохвороби", – розповіла лікар-дієтолог Юлія Пахуща.

Асортимент майонезу на полицях магазинів – широкий. Але найкраще обирати продукт, який має найменший термін зберігання.

"Ще ми звертаємо увагу на жирність майонезу. Чим він жирніший, тим він кращий та містить менше домішок. Якщо майонез менше ніж 15 відсотків жирності, то це не майонез, а соус. І він містить дуже багато різних поліпшувачів. І ще він не повинен містити крохмаль", – прокоментувала доцент кафедри ресторанного виробництва Олександра Горобець.

Майонезні салати потрібно неодмінно зберігати в закритій скляній тарі, щоб уникнути потрапляння кисню та бактерій.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення