У Полтавській області засудили до ув'язнення поліціянта, який допомагав жінці продавати наркотики

16 листопада 2023 0
Яніна Климань
Старший лейтенант поліції отримав шість років позбавлення волі за допомогу жінці, яка займалася збутом наркотичних засобів.

За апеляційною скаргою Миргородської окружної прокуратури скасували вирок суду першої інстанції стосовно колишнього поліціянта одного з відділів поліції Полтавщини.

Правоохоронець обвинувачувався у пособництві в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненому повторно, пропозиції та наданні неправомірної  вигоди  службовій  особі  та  зловживанні  впливом (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 369, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).  

Чоловіка засудили до шести років за ґратами з конфіскацією майна та позбавлено спеціального звання – старший лейтенант поліції.

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, у 2016 році правоохоронець під час перебування на посаді погодився сприяти в усуненні перешкод жінці, яка займалася збутом наркотичних засобів. За "кришування" протиправної діяльності він запросив щомісячну грошову винагороду.

Миргородський міськрайонний суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 369 КК України та обмежив штрафом – 12 тис. 750 грн із позбавленням права обіймати  посади в центральних та територіальних органах Національної поліції України терміном на рік. За іншими статтями Кримінального кодексу України обвинуваченого виправдили.

Прокурори оскаржили його до Сумського апеляційного суду та відстояли свою позицію.