У Полтавській області виявили порушника міграційного законодавства

02 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині виявили громадянина Азербайджану, який перебував в Україні без документів на право проживання.

Через офіційний сайт Державної міграційної служби за допомогою сервісу "Приймальня електронних звернень громадян" міграційникам Полтавської області анонімно повідомили про ймовірне порушення вимог міграційного законодавства іноземним громадянином.

У результаті, працівники управління виявили та притягнули до адміністративної відповідальності зазначеного іноземця, який виявився громадянином  Азербайджану, за ознаками порушення, відповідальність за яке передбачена частиною першою ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А саме за проживання без документів на право проживання в Україні та ухилення від виїзду за межі території держави після закінчення відповідного строку тимчасового перебування.

Наразі щодо громадянина Азербайджану склали протокол про адміністративне правопорушення та винесли постанову про накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 2550 грн, повідомили у пресслужбі Управління ДМС у Полтавській області.  

Також, відповідно до ст. 26 Закону України "Про правовий статус та осіб без громадянства", ухвалили рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни та зобов'язали чоловіка залишити межі території України до 24 лютого 2022 року.

Загалом з початку року, під час проведення заходів з контролю за законним перебуванням іноземних громадян на території держави, посадові особи Міграційної служби Полтавщини виявили 96 фактів порушення міграційного законодавства. На території області виявили 34 нелегальні мігранти, відносно 31 іноземця ухвалили рішення про примусове повернення та шість рішень про заборону щодо подальшого в'їзду на Україну.

Крім цього іноземцям-порушникам нарахували штрафів у розмірі 182,8 тис. грн.