Через ожеледицю, за минулу добу у Полтаві травмувалося 14 осіб

14 січня 2021 0
Через ожеледицю на Полтавщині травмувались 14 осіб. Якщо людина травмувалася через нерозчищені тротуари чи вулицю, то вона може звернутися до суду стосовно компенсації.

Після снігопаду у Полтаві лишилися купи снігу та подекуди нерозчищені тротуари. Погода в місті нормалізувалася. Проте, до травмпункту продовжують звертатися люди, що отримали ушкодження, в тому числі й через погодні умови.

"Та я вчора впав, а сьогодні от прийшов. Я думав, що мені стане краще, а виявилось – ні. І знаєте, таке відчуття, наче щось там заважає, навіть кашлянути ніяк. Треба йти, бо я на роботі, та і за кермом не можу їздити", – розказав полтавець Володимир Тихонов.

У травмпункті ж розповідають, що значного збільшення звернень за останню добу не зафіксували.

"За минулу добу було 34 травмованих, із них 14 громадян, які звернулись з травмами причиною яких сталась ожеледиця. Зранку ми прийняли 10 людей, четверо з яких були з такими травмами. Це небагато. Поки що суттєвого збільшення ми не бачимо і сподіваємося, що його не буде", – розповів Володимир Рожко, лікар-травматолог.

Якщо людина травмувалася через нерозчищений тротуар, то вона може звернутись до суду стосовно компенсації.

"Перш за все, що потрібно зробити – це викликати швидку і поліцію для фіксування події та складання протоколу. У якому вказується, що це порушення державних норм та правил благоустрою населених пунктів", – прокоментував правозахисник Олександр Закриничний.

Після цього необхідно направити претензію до балансоутримувача ділянки, на якій людина травмувалася. Також до суду можуть звернутись і водії, які потрапили в дорожньо-транспортну пригоду через нерозчищені дороги.

Марина Голега, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення