Встановили особи підлітків-учасників субкультури "редан" та одного з адміністраторів, який закликав дітей до бійок

28 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Встановили особи підлітків-учасників субкультури "редан", які намагались влаштувати у Полтаві та Кременчуці масові бійки. Також викрили одного з адміністраторів спеціально створеного телеграм-каналу.

Поліція встановила понад 260 учасників масових сходин, влаштованих 25 та 26 лютого в Полтаві та 27 лютого у Кременчуці. Серед ідентифікованої молоді, яка доєдналася до несанкціонованого флешмобу: дев’ять дівчат (віком від 15 до 17 років) та юнаки (14 — 17 років). Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Нагадаємо, що підлітки-представники субкультури "редан", яка зародилась у росії, намагалися у Полтаві влаштувати масову бійку. Представники субкультури виступають проти хуліганів, скінхедів, мігрантів та вихідців із Кавказу.

Поліція запобігла масовим бійкам, до яких молодь закликали адміністратори спеціальних телеграм-каналів. Особу одного з них вже встановили — це 16 річний юнак, за місцем проживання якого вилучили техніку для комунікації з підписниками.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганські дії, вчинені із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Наразі поліція встановлює інших осіб, причетних до поширення ідеї "неформальної субкультури" та організації сходин.

Батькам та працівникам навчальних закладів радять вжити максимальних заходів, щоб завадити втягненню школярів та студентів до злочинної субкультури, яка націлена на деморалізацію українського суспільства.

Нагадаємо, що з 21:00 до 07:00 дітям віком до 14 років заборонено перебувати у громадських місцях на території області без супроводу одного з батьків (іншого законного представника дитини).

Незаконні дії учасників несанкціонованих сходин під егідою кримінальних субкультур можуть мати ознаки тяжких та особливо тяжких злочинів, кримінальна відповідальність за які настає з 14 років.