Поліція Полтавщини відкрила два кримінальні провадження за фактом смерті 17-річної дівчини

02 травня 2021 0
Олена Кулага
За фактом смерті неповнолітньої дівчини у Кременчуцькому районі, поліція відкрила два кримінальні провадження за статтями "Умисне вбивство" та "Зґвалтування неповнолітньої".

Поліція Полтавської області відкрила два кримінальних провадження за фактом смерті 17-річної дівчини, яку виявили 30 квітня на узбіччі дороги біля села Бреусівка, Козельщинської територіальної громади, повідомила пресслужба Головного управління національної поліції Полтавської області.

У повідомленні йдеться, що на місце події одразу виїхали слідчо-оперативна група місцевого підрозділу поліції та працівники слідчого управління обласного Главку. Також залучали оперативників карного розшуку та пересувну криміналістичну лабораторію.

За попередньою версією слідства, ввечері 29 квітня дівчина відпочивала в компанії своїх знайомих, вживаючи разом із ними спиртні напої. Всі особи, з ким спілкувалася того вечора померла, встановлені та надають пояснення. 

У свідоцтві про смерть дівчини судово-медичний експерт Кременчуцького бюро СМЕ зазначив, що вона померла внаслідок отруєння алкоголем, набряку головного мозку та токсичної енцефалопатії.

Слідство також перевіряє версію щодо зґвалтування дівчини.

Як повідомив Іван Жук, начальник Кременчуцького районного управління поліції, за фактом смерті 17-річної місцевої мешканки відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 3 ст. 152 (Зґвалтування неповнолітньої) Кримінального кодексу України. 

У рамках кримінальних проваджень тривають слідчі дії та призначили ряд експертиз.

фото: ГУ НП Полтавської області