У Полтавській області викрили браконьєра, який незаконно наловив риби на понад 250 тис. грн

09 квітня 2024 0
Яніна Климань
На Кам'янському водосховищі виявили браконьєра, порушників навігації та вилучили 400 метрів браконьєрських сіток.

8 квітня на Кам'янському водосховищі річки Дніпро під час профілактичного рейду виявили чоловіка 1968 року народження, який на гумовому човні за допомогою двох сіток довжиною 110 метрів виловив рибу загальною вагою близько 20 кілограмів. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять 268 тисяч гривень.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Також в акваторії річки Сула в межах сіл Демʼянівка - Погрібняки - Мирони поліціянти вилучили із водойми близько 300 метрів браконьєрських сіток з рибою. Також в межах Регіонального ландшафтного парку "Нижньоворсклянський" поблизу села Кишеньки Кобеляцької громади вилучили 100 метрів браконьєрської сітки. Заборонені знаряддя лову опечатані та передані для подальшого знищення, а рибу випустили в природне середовище.

Крім цього, виявили два факти порушення правил навігації плавзасобів на воді. На порушників склали адміністративні матеріали.





Фото, відео: ГУ Нацполіції Полтавщини