На Полтавщині засудили підприємця, який розтратив майно селищної ради

01 листопада 2021 0
Олена Кулага
На Полтавщині суд виніс вирок підприємцеві, який демонтував обладнання котельні, чим завдав селищній раді матеріальну шкоду на суму понад 50 тис. грн.

Два роки іспитового строку отримав приватний підприємець, який демонтував обладнання котельні, чим спричинив бюджету Козельщинської селищної ради матеріальну шкоду на суму 51 тис. 255 грн. Відповідний вирок ухвалив Козельщинський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 16 вересня 2019 року між підприємцем та комунальним некомерційним підприємством "Козельщинська центральна районна лікарня" укладено договір оренди приміщення котельні. Відповідно до договору підприємцеві також передали обладнання котельні, яке придбали коштом місцевого бюджету, а саме: пожежний щит вартістю 456 грн, котел стальний КСУ-9 вартістю 8 400 грн, задвижки загальною вартістю 5 250 грн, електронасоси в кількості 3 штук загальною вартістю 2 100 грн, та інше обладнання.

У березні 2020 року підприємець самовільно демонтував обладнання котельні. Таким чином, обвинувачений здійснив розтрату ввіреного майна, чим спричинив бюджету Козельщинської селищної ради матеріальну шкоду.

Підприємець в судовому засіданні пояснив, що уклав договір з центральною районною лікарнею на оренду приміщення котельні для ведення підприємницької діяльності з деревообробки. Для збільшення площі приміщення демонтував наявне обладнання для встановлення станків не отримавши дозволу, не погодивши своє рішення та не витримавши процедури списання та утилізації майна лікарні. Демонтоване обладнання чоловік викинув та здав на металобрухт.

Вину свою обвинувачений визнав та підтвердив готовність відшкодувати завдані збитки. Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) Кримінального кодексу України. 

Йому призначили рік позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком. Крім того, з обвинуваченого мають стягнути на користь Козельщинської селищної ради матеріальну шкоду в сумі 51 255 грн.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.