Полтава втратила одного з найбільших платників податків!

22 вересня 2023 0
Представники "Аврори" пояснили чому вирішили перереєструватися з Полтави до Опішні.

Стали відомі причини перереєстрації "Аврори" з Полтави до Опішні. Отож, основою причиною стала непрозорість використання бюджету полтавської влади. За цим показником Полтава опинилися на дні рейтингу 8-го всеукраїнського муніципального оптування. Керівник "Аврори" фактично натякає, що податки, які його підприємство сплачувало до бюджету розкрадали. До відома, переєстрація відбулася 2022 року, коли міським головою був Олександр Мамай.

Один зі співзасновників організації Лев Жиденко прокоментував ситуацію:

"Так дійсно ми в минулому році перереєструвались з Полтави в Опішню. І так, ми (як і багато інших громадян і підприємці хотіли б суттєво прозорішого використання бюджету міста в якому ми живемо. Якщо місту Полтава це теж важливо, щоб в Полтаві було більше виробників, більше роботи і податків - то депутатам і місцевим елітам пора почати щось вже з цим робити, а не тонути у внутрішніх розборках".

Також Лев Жиденко додав, що організація у 2022 році заплатила близько 258 млн грн (це єдиний податок, ПДФО і земельний) до полтавського бюджету. В цьому році Аврора заплатить податків і зборів понад 2 млрд грн.

"Про підтримку Миколи Різника. В Аврорі прийнята внутрішні правила, які вимагають не бути політично заангажованими при прийнятті рішень, а також ми не говоримо людям за кого треба голосувати. В цьому звісно є як плюси так і мінуси. Разом з цим, - як в Аврорі так і в полтавській бізнес-спільноті ми обмежуємося нашою оцінкою впливу тих чи інших рішень та особистостей на бізнес-клімат. Мені безумовно приємно , що Аврора стартувала в Опішні і я вірю, що однієї зі складових мого успіху є вчителі Опішнянської школи в якій я вчився, і бібліотекарі, які мене інтригували новими книгами. Так що тут багато чого співпало, і історія перших кроків Аврори в 2011 році, і моя особиста вдячність Опішні і те, що прозорість у Опішні вища за Полтаву станом на минулий рік" - сказав співзасновник організації.