Цієї зими голод не торкнеться Полтавщини, а от із теплом можуть бути значні проблеми

09 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Очільник ПОВА розповів якою буде найближча зима та закликав подбати про опалення осель завчасно.


Цієї зими продовольча криза не торкнеться Полтавщини, а от з опаленням можуть бути перебої. Про це 7 липня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на своєму щотижневому брифінгу для регіональних ЗМІ.

 

"Бар’єр особистої безпеки в плані їжі та тепла кожен для себе визначає особисто. Однак, зауважу, що передумов для продовольчої кризи в нас, на Полтавщині, немає і не може бути. Аграрії та відповідні підприємства працюють, а кордони з Європою відкриті. Також, маємо достатньо місць для зберігання врожаю. Але наразі існує інша проблема – наші аграрії не можуть продати врожай минулих років. Тож з огляду на це голод нам точно не загрожує", –  наголосив Дмитро Лунін.

А от щодо опалення, очільник ПОВА попередив, що ситуація меж прогнозована. Тому тут існують деякі ризики.

“Варто розуміти, що в країні триває війна. А це означає, що слід бути готовим до всього. Ви всі знаєте, де ми купували газ у минулі роки. Зараз же ми використовуємо тільки свій газ і електроенергію. Тому, вже в цьому році можуть зменшуватись норми температури в помешканнях, може бути часткова запроваджена економія. На жаль, можуть бути і такі випадки коли ворожа ракета влучить у ТЕЦ чи якусь котельню. Тож, зараз припрацьовуємо всі варіанти аби швидко зреагувати у випадку позаштатної ситуації. Закладаємо кошти в бюджетах області та спілкуємося з представниками громад, щодо цього питання" - запевнив Дмитро Лунін.