У Полтавській області чоловік незаконно виловив риби на понад один мільйон гривень

07 червня 2022 0
Яніна Климань
На водоймі Кременчуцького водосховища виявили рибалку, який незаконно виловив 52 кг риби. Сума завданої шкоди складає понад один мільйон гривень.

7 червня о 9:00 в акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища в районі острова Жовнино Золотоніського району Черкаської області (водна акваторія Полтавської області) виявили чоловіка, який ловив рибу з гумового човна за допомогою двох мисинових сіток, загальною довжиною 100 метрів.

У такий спосіб він добув 52 кг риби: лящ – 134 екз., карась сріблястий – 18 екз. та судак – 3 екз.

За інформацією пресслужби Полтавського рибоохоронного патруля, сума завданої шкоди складає 1 325 104 грн.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ознакою ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відомості по цьому факту внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань по факту браконьєрство за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним та іншим рибнодобувним промислом).

Свіжовиловлену рибу передали до Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (смт Оржиця) для харчування військовослужбовців.

Нагадаємо, на Полтавщині триває нерестова заборона по 20 червня (включно). Крім того, до 30 червня (включно) заборонено добувати раків.