У річці Псел на Полтавщині заборонили купатися та рибалити через мор риби

10 липня 2023 0
Максим Михайліченко
У річці Псел в Полтавській області знайшли мертву рибу. Людям заборонили купатися в воді та рибалити.

У річці Псел у Полтавській області заборонено купатися, ловити рибу і використовувати воду для господарських потреб. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Держпродспоживслужба посилається на повідомлення Полтавського обласного центру з гідрометеорології ДСНС України, 9 липня у річці Псел у районі селища Запсілля Кременчуцького району, зафіксували забруднення води. Зокрема на поверхні плавала мертва риба і земноводні.





Фахівці обстежили прибережну смугу річки Псел у районі сіл Запсілля й Омельник Кременчуцького району. Під час обстеження відібрали проби води та риби для лабораторного дослідження.

Держпродспоживслужба порадила начальнику Кременчуцької районної військової адміністрації провести термінове позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій, щоб виявити джерело забруднення, усунути наслідки забруднення водойм і запобігти виникненню масових інфекційних захворювань та харчових отруєнь населення.