417 жителів Полтавщини отримають матеріальну допомогу на понад 5,7 млн грн

20 січня 2024 0
Яніна Климань
На Полтавщині кошти отримають військовослужбовці та їх сім'ї, онкохворі та родини, будинки яких були пошкоджені внаслідок ворожої атаки.

417 жителів Полтавської отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету. Загальна сума виплат – понад 5,7 млн грн. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Зокрема 54 сімʼям загиблих військових нададуть допомогу на понад 2,5 млн грн. 70 військовослужбовцям, які отримали поранення, виплатять від 5 до 20 тисяч гривень залежно від ступеня тяжкості захворювання на 670 тис. гривень.

Цього місяця понад 270 тис. грн з обласного бюджету отримають і шість родин з Миргорода та Омельника, житлові будинки яких були пошкоджені внаслідок ворожої атаки.

Також на комісії позитивно розглянули заяви 106 жителів області щодо виплати допомоги на лікування, зокрема й онкозахворювань, для 109 дорослих і 14 дітей. Серед звернень і документи дев'яти переселенців, яким також нададуть виплати на лікування онкозахворювань на 63 тисячі гривень.

Полтавка, дім якої пошкоджений через пожежу, отримає з обласного бюджету 15 тисяч гривень на покращення матеріального становища.

Крім того, чотири жителі Полтавської області, яким у лютому виповниться 100 років, отримають з обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу в сумі 5000 гривень.