У Гадячі відкрили відділення фізичної та реабілітаційної медицини

09 квітня 2024 0
Яніна Климань
у Гадяцькій лікарні запрацювало стаціонарне відділення фізичної та реабілітаційної медицини. На капітальний ремонт приміщення витратили близько 4 мільйонів гривень.

Відсьогодні у Гадяцькій міській центральній лікарні запрацювало стаціонарне відділення фізичної та реабілітаційної медицини на 20 ліжок. Про це повідомили у Полтавській ОВА.

На капітальний ремонт приміщення заклад витратив близько 4 мільйонів гривень. Провели перепланування, розширення дверних отворів, облаштування стелі, фарбування та облицювання керамічною плиткою стін, ремонт підлоги й улаштування медичного лінолеуму. Замінені системи електропостачання, водопостачання і водовідведення, опалення із заміною відповідного обладнання. З урахуванням відповідних норм інклюзивності обладнані кімнати гігієни – санвузли, душові. Закуплені офісні меблі, функціональні ліжка та приліжкові тумби у палати.

Тут будуть відновлювати здоров’я люди після перенесеного інсульту, травм верхніх і нижніх кінцівок, ушкоджень головного і спинного мозку, після ендопротезування суглобів, ампутацій, при сколіозах та остеохондропатіях.

У відділенні функціонує кімната для ерготерапії, зали індивідувальної фізичної реаблітації та реаблітаційний зал, оснащений необхідним сучасним обладнанням. Для відновлення втрачених функцій, необхідних у повсякденному житті, облаштовано ергокухню. Громадська організація "Медичні лідери" передала апарат для механотерапії.

Терміни реабілітації для кожного випадку й діагнозу різні, загалом же протягом місяця відділення може надати свої послуги чотирьом десяткам пацієнтів. Ними опікуватимуться фізичні терапевти, ерготерапевт, логопед, асистенти ерготерапевтів та фізичних терапевтів, реабілітологи – лікарі ФРМ, психологи.

Фото: Полтавська ОВА