На Полтавщині засудили російських військових, які обстрілювали Харківську область

31 травня 2022 0
Яніна Климань
Котелевський суд призначив 11 років 6 місяців позбавлення волі двом російським військовим, які обстрілювали цивільні об’єкти у Харківській області.

31 травня у Котелевському районному суді оголосили вирок російським військовим Олександрові Бобикіну та Олександрові Іванову. Їм призначили по 11 років 6 місяців позбавлення волі. Про це стало відомо з трансляції судового засідання.

Російських військових визнали винними за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438) Кримінального кодексу України.

Прокурори в суді довели, що своїми діями окупанти зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у селищі Козача Лопань Харківського району та навчальний заклад Дергачівської міської ради. Обстріли військовослужбовці здійснювали з населеного пункту Малинівка Бєлгородської області рф, а після вторгнення відкривали вогонь вже з території України. При цьому військові достовірно знали, що обстрілюють цивільну інфраструктуру та мирне населення. У суді вони повністю визнали свою вину, повідомили в Офісі Генерального прокурора.

З чоловіків мають стягнути в дохід держави 49 тис. грн судових витрат за проведення експертиз в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, прокуратура планувала призначити обвинуваченим покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.