Слідство у справі одного з полтавських суддів завершили

27 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Завершили слідство у справі голови одного з судів Полтави: суддю викрили у вчиненні корупційних злочинів.

26 січня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершив досудове розслідування у справі голови одного з районних судів міста Полтави, якого підозрюють у вчиненні низки корупційних злочинів, зокрема отриманні 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України). Наразі матеріали справи відкривають для ознайомлення сторони захисту.

Як повідомили у САП, суддя задля привласнення чужого майна, підбурив особу дати хабаря судді іншого полтавського суду за задоволення позову в цивільній справі. 10 тисяч доларів США фігурант не передав колезі, а розпорядився грошима на свій розсуд.

Також суддя вніс неправдиві відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, не вказавши інформацію про квартиру та паркомісце у Полтаві, а також автомобіль, якими він безпосередньо користувався, проте право власності належало його родичам.