Судитимуть двох осіб, які незаконно привласнили майже 340 тис. грн, спрямованих на ремонт полтавського аеропорту

23 лютого 2021 0
Яніна Климань
За невиконані ремонтні роботи в приміщенні аеропорту «Полтава», які призвели до ненадходження до державного бюджету коштів судитимуть ексдиректора товариства та головного спеціаліста одного з департаментів Полтавської ОДА.

Полтавська обласна прокуратура направила до суду  обвинувальний акт стосовно колишнього директора товариства та головного спеціаліста одного з департаментів Полтавської обласної державної адміністрації.

Ексдиректору інкримінують зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та  службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки, ухилення від сплати податку на додану вартість, що призвело до ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом у великому розмірі (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 209) Кримінального кодексу України. Працівника департаменту обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367) Кримінального кодексу України.

За інформацією пресслужби Полтавської обласної прокуратури, директор не виконав у повному обсязі ремонт приміщень аеропорту "Полтава". Він вніс до акта приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості, а працівник департаменту не перевірив документи та прийняв роботи, внаслідок чого товариство незаконно отримало з державного бюджету майже 340 тис. грн.

Також, з метою ухилення від сплати податків директор у документах не вказав результати господарської діяльності товариства, що призвело до ненадходження до державного бюджету понад 7 млн грн.

Потім, з коштів, отриманих у результаті ухилення від сплати податків директор придбав для товариства автомобіль "Porsche Cayenne Turbo", який подарував своїй матері, таким чином здійснив незаконні фінансові операції на суму майже 5,5 млн грн.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснював слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Полтавській області.