На Полтавщині двоє чоловіків організували незаконне міні-НПЗ

17 червня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області двоє директорів підприємств організували незаконне міні-НПЗ.

Співробітники Служби безпеки України викрили масштабну схему з продажу пального одним із нафтопереробних заводів у Полтавській області. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Полтавській області.

На момент обшуків на міні-НПЗ знаходилося понад 280 тисяч літрів пального, готового до продажу, з якого не сплатили податків більше ніж на 1,1 млн гривень.

Незаконну схему організували директори двох підприємств. Одне з яких закуповувало сировину для виготовлення пального, а далі передавало на перероблення мінізаводу. Останній після перероблення за документами повертав оброблену сировину, яка вже стала готовим пальним.


Потім правопорушники продавали пальне під виглядом сировини, не сплачуючи з нього податки. Також міні-НПЗ не мав спеціального дозволу на право виробництва, зберігання, оптової, роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Під час обшуків на підприємствах та офісних приміщеннях вилучили документальні матеріали, мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які містять докази протиправної діяльності.

Наразі двом керівникам підприємств повідомлено про підозру у вчиненні за попередньою змовою злочину, передбаченого ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.