Громаду на Полтавщині безпідставно позбавили права на стадіон та громадські споруди

06 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Прокуратура подала позов про повернення у власність Карлівської громади стадіону та громадського будинку з господарськими будівлями і спорудами загальною вартістю понад півтора млн грн.

Решетилівська окружна прокуратура пред’явила позовну заяву про повернення до комунальної власності Карлівської територіальної громади стадіону та громадського будинку з господарськими будівлями і спорудами загальною вартістю понад півтора млн грн. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

У 2020 році спірне нерухоме майно на підставі рішення Карлівської районної ради безоплатно передали зі спільної власності територіальних громад району у приватну власність благодійної організації.

Законодавство (Цивільний кодекс України, Закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності" тощо) не передбачає безоплатного відчуження майна зі спільної власності територіальних громад у приватну. Територіальну громаду безпідставно позбавили права на нерухоме майно.