На Полтавщині засудили дівчину, яка пошкодила пам’ятник загиблим воїнам Другої світової війни

13 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
До умовного терміну засудили 22-річну дівчину за наругу над пам’ятником загиблим воїнам Другої світової війни у Решетилівці.

Рік іспитового строку призначив Решетилівський районний суд 22-річній дівчині, яка пошкодила фрагмент пам’ятника. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 9 травня 2021 року близько 17:50 обвинувачена, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння  в парку "40-річчя Перемоги", що поблизу вулиці Старокиївської в Решетилівці, підійшла до меморіального комплексу "Братська могила борців за владу Рад, радянських воїнів і жертв нацизму" (меморіал Слави). Там вона завдала сім ударів ногами по фрагменту об'єкта культурної спадщини меморіального комплексу, а саме по зірці навколо "вічного вогню". У результаті цього, обвинувачена заподіяла збитків на 4 000 грн.

18 травня 2021 року потерпілий в особі представника Решетилівської міської ради та підозрювана уклали угоду про примирення. Остання відшкодувала 2 000 грн завданих збитків.

Таким чином, дівчину визнали винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 (руйнування пам`ятника, спорудженого в пам`ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів інтернаціоналістів) Кримінального кодексу України та призначили їй узгоджене сторонами угоди покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

Утім, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України дівчину звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, йдеться у вироку.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області