У Полтавській області виявили раніше судимого нелегального мігранта

12 вересня 2021 0
Олена Кулага
У Полтавській області виявила громадянина Вірменії, який перебував в Україні без законних підстав.

У Кременчуці поліціянти управління міграційної поліції спільно з працівниками Автозаводського районного відділу, виявили громадянина Республіки Вірменії, який порушив міграційне законодавство.

Як повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавської області, 50-річний іноземець не виїхав за межі України у встановлений законодавством термін. Натомість порушник проживав без документів на право проживання та ухилявся від виїзду. 

Крім того, затриманий мав досвід кримінальної діяльності. Він уже відбув покарання за незаконний обіг наркотичних засобів (ст. 307 та 317 КК України), за вчинення яких його засудили до чотирьох років та одного місяця позбавлення волі.

Наразі вирішують питання про притягнення порушника до адміністративної відповідальності та його примусового повернення до країни походження. 

Відносно нелегала склали протокол за ч. 1 ст. 203  (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування іноземців в України) Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклали штраф.

фото: ГУ НП Полтавської області