На Полтавщині ліквідували підпільний тютюновий цех та вилучили сировини на понад 1,2 млн грн

16 травня 2024 0
Яніна Климань
У Полтавському районі подружжя обладнали приватний будинок під тютюновий цех, сировину до якого постачали з інших регіонів України.

Викрили групу місцевих мешканців, які налагодили підпільне виробництво тютюнової продукції. Організували нелегальний "бізнес" сімейна пара, які вже були засуджені за незаконні операції з підакцизною продукцією. Для безперервного виробничого процесу залучили ще кількох громадян.

Виробничі потужності знаходилися в одному з сіл Полтавського району. Не маючи власних земельних ділянок та можливості вирощувати тютюн у промислових об’ємах, фігуранти налагодили канали його постачання з інших регіонів України. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

У підпільному цеху, облаштованому в приватному домоволодінні, придбане тютюнове листя підготовлювали для виробництва цигарок - нарізання, подрібнення, просушування, додавання ароматичних домішок, фасування та пакування у мішки.

Придбане тютюнове листя та виготовлену тютюнову сировину «бізнесмени» зберігали в «цеху» та за місцем проживання одного з учасників. Підготовлену сировину для виготовлення сигарет доставляли у різні регіони країни власними автівками або поштою під виглядом продукції господарського призначення.

За результатами проведених заходів правоохоронці вилучили обладнання, майже 1,7 тонни тютюнової продукції, автомобілі, чорнові записи. Вартість вилученої продукції становить понад 1,2 млн грн.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини