На Полтавщині викрили підпільний гральний заклад

01 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У Лубенському районі викрили підпільний гральний заклад: учасникам злочинної групи загрожує штраф в майже 1 млн гривень.

28 лютого у Лубенському районі правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні організації та проведенні азартних ігор без ліцензії п’ятьом учасникам організованої злочинної групи. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

П’ятеро жителів Лубенського району віком від 21 до 38 років, у приміщенні колишнього кафе організовували незаконний заклад з надання послуг азартних ігор за грошові кошти.

Правоохоронці провели обшуки в гральному закладі та за місцями проживання підозрюваних. Слідчі вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, відео реєстратори та гроші.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні відкритому за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, якщо в його готуванні або вчиненні брали участь декілька осіб (три і більше), які попередньо зорганізувалися у стійке об'єднання для вчинення цього та іншого (інших) кримінальних правопорушень, об'єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи), ч. 2 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей, вчинена особою, раніше судимою за незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор чи лотерей або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Фігурантам загрожує штраф від 680 000 до 850 000 гривень з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на три роки.